Home

Wartburg schaakfeest op zaterdag 23 november

De afgelopen weken is hard gewerkt aan de voorbereiding van het Wartburg Schaakfeest dat  net zo leuk zal worden als het  Erasmiaans Schaakfestijn. Het Erasmiaans gaat om kampioenschappen tussen schoolteams. Het Wartburg gaat om  individuele kampioenschappen, het scholierenkampioenschap van de RSB.

Het Erasmiaans Schaakfestijn is nu drie jaar achtereen met groot succes georganiseerd op de rechter Maasoever van Rotterdam en nu was de tijd rijp om ook op de linker Maasoever  een groot schaakfeest te gaan organiseren. Op zaterdag 23 november is het zo ver en mogen we te gast zijn bij het Wartburg College, locatie Guido de Brès. Deze school is gevestigd aan de Smeetslandseweg 127,
3079 CR Rotterdam-IJsselmonde, naast station Lombardijen.

De scholieren van de basisscholen uit de regio van de Rotterdamse Schaakbond  gaan strijden om het individueel kampioenschap van hun groep (groep 2/3, 4,5,6,7,8). Scholieren die al heel goed kunnen schaken mogen zich opgeven voor de sterrengroep.

Het schaakfeest is bedoeld om kinderen een leuke schaakdag te bezorgen en kennis te laten maken met  schaaktoernooien. Bij een schaakfeest mogen lekkere drankjes, fruit en versnaperingen niet ontbreken en dat wordt hen gratis aangeboden. En als klap op de vuurpijl krijgen alle deelnemende kinderen een bijzonder waardevolle en blijvende herinnering.

Er is ook een  wedstrijd Creatief en Slim. Dit is een grote uitdaging voor de kinderen waarbij zij zelf de puzzelstukken van Zevenslim kunnen maken en hiermee schaakpuzzels kunnen oplossen. Ook als de kinderen niet aan het schaaktoernooi meedoen mogen ze gewoon meedoen aan deze wedstrijd.

Zevenslim is, net als schaken , een eeuwenoud spel met een bijzondere educatieve waarde. Voor de kinderen zijn er 25 leuke prijzen te verdienen. Als de volwassenen ook willen meedoen dan kan dat. De kinderen bepalen dan welke drie inzendingen een prijs krijgen.

Naast de denksport is er in de pauzes ook de mogelijkheid een potje te (voet)ballen als het weer het toelaat of gewoon lekker buiten te spelen.

Voor de ouders en begeleiders is er een uitgebreide leestafel waarop spelletjes en puzzels niet zullen ontbreken. Koffie en thee staan klaar.

Raindropchess Family is een razend leuk en populair schaakspel voor het hele gezin en samen met de firma Raindropchess doen we een  eenmalige super aanbieding ter gelegenheid van het eerste Wartburg Schaakfeest.

Bij zo’n groot toernooi zijn er veel vrijwilligers nodig om alles goed te laten verlopen. Dus aarzel niet en geef je op!

Alle informatie is te vinden op de nieuwe website : www.wartburgschaakfeest.nl

Voor nadere informatie mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot ziens allemaal op zaterdag 23 november !