Ridderkerkse schakers bij Wartburg schaakfeest

Afgelopen zaterdag 18 oktober hebben er weer 120 enthousiaste basisschool kinderen deelgenomen aan de tweede editie van het Wartburg Schaakfeest, het individuele scholierenkampioenschap van de Rotterdamse Schaakbond. Het Wartburg College (locatie Guido de Brès, naast station Lombardijen) stelde de mooie sportzalen ter beschikking.

Het schaaktoernooi is dit jaar voor het eerst uitgebreid met een nieuwe vorm van schaken, het Chinese Xiangqi schaken. In iedere groep van de basisschool kon gestreden worden om het kampioenschap en daarnaast waren er per groep nog vier bekers te verdienen.De deelnemende kinderen waren ingedeeld in de categorie, corresponderend met de groep waarin ze op de basisschool zijn geplaatst.

De Ridderkerkse scholen werden vertegenwoordigd door 4 leden van onze schaakvereniging, Lindert Dubbeldam, Job van Erp, Menno Harreman en Kevin Do, en 1 individueel opgegeven deelnemer van de basisschool de Bongerd, Dennis Litvinov.

In groep 4 was het tot het laatste moment spannend wie de eerste plaats zou behalen. Lindert Dubbeldam en Joris Bongers eindigden beiden met 8 punten uit 9 wedstrijden op de eerste plaats, de eerste prijs ging echter naar Lindert omdat de onderlinge partij tussen Lindert en Joris werd gewonnen door Lindert.

De andere deelnemers van onze vereniging, Kevin Do, Job van Erp en Menno Harreman, en ook Dennis Litvinov, hebben zich goed staande gehouden in dit grote gezelschap en zijn allen in de middenmoot geëindigd.