Massakamp bij SV Ridderkerk

Op donderdag 21 november werd bij SV Ridderkerk de 1e ronde gespeeld van de massakamp seizoen 2013/2014. SV IJsselmonde heeft zich inmiddels teruggetrokken uit de massakamp, maar daar staat tegenover dat we de schaakverenigingen Shah Mata en H.I. Ambacht bereid hebben gevonden om mee te spelen. Daarmee bestaat de massakamp weer uit 4 verenigingen, hetzelfde aantal waarmee we destijds (in 2007) ook zijn begonnen. Wij traden op als gastheer voor de 1e avond,  voor het eerst in onze nieuwe speelzaal, en de wedstrijdleiding was in handen van Tjerk-Peter de Bruijn.

De formule is niet gewijzigd : er worden nog steeds 3 rapid-partijen per avond gespeeld, en na wat problemen met de indeling kon om 20:30 uur uiteindelijk de eerste ronde van start gaan. Daarna verliep alles verder soepel, en aan het einde van de avond kon de balans worden opgemaakt. Per groep waren er dagprijzen voor de eerste 3 spelers, en zag de stand er als volgt uit :

1. René de Lange (Shah Mata)
  2. Theo van der Sluis (Shah Mata)
  3. Tuvshin Boldoo (Ridderkerk)

1. Frank Plomp (H.I. Ambacht)
  2. Stanley Brabers (Barendrecht)
  3. Jan Burki (Shah Mata)

1. Rishie Jokhoe (Ridderkerk)
  2. Jan de Jong (Ridderkerk)
  3. Bas Weber (Ridderkerk)

Voor onze vereniging dus een goede start van deze massakamp, met name door de prestaties in groep 3. Ook debutant Shah Mata heeft met 3 dagprijzen gelijk zijn visitekaartje afgegeven. De volgende ronde van de massakamp zal worden gehouden op dinsdag 21 januari 2014 bij Shah Mata.