Ridderkerks Basisscholen Schaakkampioenschap 2016

Het jaarlijkse door ons georganiseerde basisscholen schaakkampioenschap is dit jaar weer een groot succes geworden voor de Ridderkerkse basisschoolleerlingen, mede dankzij de door de Kerstenschool beschikbaar gestelde ruimte en de sponsoring door AJ computers. Ook dit jaar hebben we weer een aantal nieuwe scholen mogen begroeten op dit toernooi. De volgende scholen hebben met een of meerdere teams deelgenomen aan het toernooi : de Kerstenschool was vertegenwoordigd met 6 teams, de Driemaster met 3 teams, de Wingerd met 3 teams , en de Bongerd en de Schaepmanschool beide met 1 team.

In totaal hebben 60 kinderen deelgenomen aan dit toernooi. Het team van de Schaepmanschool was in een speciale outfit naar het toernooi gekomen : alle 4 spelers hadden een reclameshirt van hun school aangetrokken. De Driemaster had de deelnemende teams een aparte naamgegeven : team 1 was de King, team 2 was het Witte Paard en team 3 was het Pionnenteam.

De Kerstenschool had voor dit evenement 4 lokalen en de aula beschikbaar gesteld. In ieder lokaal werden de schaakborden opgesteld voor 4 teams, zodat alle teams gelijktijdig strijd konden leveren. Per lokaal was een wedstrijdleider aangesteld, die erop moest toezien dat de wedstrijden eerlijk zouden verlopen.

Alle teams hebben 5 ronden gespeeld en na de laatste ronde is de Kerstenschool 1 met Gerben Guiljam, Arco Kok, Job van Erp en Lindert Dubbeldam als eerste geeindigd. Het werd nog wel spannend, in de laatste ronde had Lindert niet veel tijd meer over maar hij wist in de laatste seconden de winst toch nog naar zich toe te trekken, waardoor zijn team ongeslagen kampioen is geworden. De Kerstenschool 2, met Luuk Boer, Shanne Neeleman, Corstian Goudswaard, Hessel Quaak en Harmen van Dam, is als tweede geeindigd en de Driemaster 1 (team King) met Hidde van Griethuijsen, Thomas van Bennekom, Scarlet Chin-a-Joe en Luuk Tamerius, heeft zich kranig geweerd en is als derde geeindigd.

Ook dit jaar zijn de bekers weer uitgereikt door een vertegenwoordiger van de Ridderkerkse gemeente. Wethouder Smit wist de kinderen in zijn toespraak te boeien met zijn eigen schaakervaring en sprak zijn waardering uit voor de schaakkennis van de deelnemers. Daarna ging hij over tot het uitreiken van de prijzen voor de winnaars van het toernooi.

Ook dit jaar is het voor ons weer een leuk evenement geweest om te mogen organiseren en we hopen dat we volgend jaar nog meer scholen op dit toernooi kunnen verwelkomen. Als er door dit toernooi belangstelling is bij de jeugd om te gaan schaken zijn ze van harte welkom bij ons.

RSS
img_5117
Detail Download
img_5118
Detail Download
img_5119
Detail Download
img_5120
Detail Download
img_5121
Detail Download
img_5122
Detail Download
img_5123
Detail Download
img_5126
Detail Download
img_5127
Detail Download
img_5128
Detail Download
img_5129
Detail Download
img_5130
Detail Download
img_5131
Detail Download
img_5132
Detail Download
img_5135
Detail Download
img_5137
Detail Download
img_5138
Detail Download
img_5139
Detail Download
img_5140
Detail Download
img_5142
Detail Download
 
 
Powered by Phoca Gallery