Op woensdag 27 maart jl. werd zoals gebruikelijk weer het jaarlijkse Basisscholen Schaakkampioenschap van Ridderkerk gehouden. Ook dit jaar trad AJ Computers weer op als sponsor en de organisatie was in handen van onze schaakvereniging. CBS De Klimop, waar het schoolschaakkampioenschap al sinds 1998 werd gehouden,  had zich teruggetrokken als gastheer. Gelukkig was de Ds. G.H. Kerstenschool bereid om onderdak te verlenen aan het kampioenschap.

Alle Ridderkerkse basisscholen waren benaderd, en 3 scholen reageerden positief : zij vaardigden in totaal 11 teams af. De Kerstenschool en de Rehobothschool waren met 5 resp. 4 teams ruim vertegenwoordigd. De Driemaster had 2 teams afgevaardigd, maar had met Adri Groeneveld en Tom Baan wel 2 schakers in de gelederen die al eens lid waren van Eeuwig Schaak. Al met al leek er dit keer geen uitgesproken favoriet te zijn.

 

Nadat de belangrijkste regels waren toegelicht kon het kampioenschap beginnen. Na 3 ronden was De Driemaster 1 het enige team dat alle wedstrijden had gewonnen. Rehobothschool 1 en de Kerstenschool 1 waren de belangrijkste concurrenten. In de 4e en 5e ronde speelde De Driemaster 1 tegen deze teams, en beide keren was een gelijkspel het resultaat. Dat gaf de achtervolgende teams de kans om de achterstand te verkleinen, maar het lukte ze niet meer om De Driemaster van de 1e plaats te stoten. Rehobothschool 1 eindigde nog wel gelijk in wedstrijdpunten, maar kwam uiteindelijk een bordpunt tekort. De Kerstenschool 1 moest genoegen nemen met de 3e plaats. De Driemaster 1 wist dus deze editie van het Ridderkerkse Basisschoolschaakkampioenschap te winnen. Het is overigens niet de 1e keer dat ze dat is gelukt (ze zijn al 2 keer eerder kampioen geweest), maar de laatste keer is wel alweer 25 jaar geleden.

 

Na afloop van de laatste ronde luidde de eindstand als volgt (achtereenvolgens de positie, de naam van het team, aantal wedstrijdpunten, aantal bordpunten) :

 

1             De Driemaster 1                                                8             14

2             Rehobothschool 1                                             8             13

3             Ds. G.H. Kerstenschool 1                                7             13

4             Ds. G.H. Kerstenschool 3                                6             12

5/6          Rehobothschool 2                                            5             11

                Ds. G.H. Kerstenschool 2                               5             11

7             De Driemaster 2                                                5             10

8             Ds. G.H. Kerstenschool 4                                4               9

9             Rehobothschool 3                                             3              8

10           Ds. G.H. Kerstenschool 5                                3              7

11           Rehobothschool 4                                             1              2

 

Voor de prijsuitreiking was dit jaar wethouder Van Houcke aanwezig. Hij kon een beker overhandigen aan de 3 beste teams, en ook was er een medaille voor elke speler van het betreffende team. Als laatste werd de wisselbeker uitgereikt aan het winnende team van de Driemaster 1. Voor alle deelnemers was ook een oorkonde beschikbaar, zodat iedereen met een aandenken naar huis ging.

 

Onze dank gaat uit naar AJ Computers voor het sponsoren van dit schoolschaakkampioenschap, en de Ds. G.H. Kerstenschool, die dit jaar zijn locatie ter beschikking stelde.

RSS
Schoolschaak 20...
Detail Download
Schoolschaak 20...
Detail Download
Schoolschaak 20...
Detail Download
Schoolschaak 20...
Detail Download
Schoolschaak 20...
Detail Download
Schoolschaak 20...
Detail Download
 
 
Powered by Phoca Gallery