Massakamp 2014 2015

Op dinsdag 2 december is het nieuwe seizoen van de massakamp van start gegaan. H.I. Ambacht gaf na één jaar aan dat ze geen interesse had in verdere deelname aan de massakamp. De organisatie heeft daarom SV Zwijndrecht benaderd met de vraag of ze interesse hadden om mee te spelen met de massakamp. Zwijndrecht reageerde positief, zodat er ook dit seizoen weer 4 verenigingen meespelen.

Shah Mata was dit seizoen de eerste vereniging die als gastheer optrad, en met 59 schakers in totaal was er sprake van een goede opkomst. Door het vertrek van H.I. Ambacht en de komst van Zwijndrecht zijn er behoorlijk wat verschuivingen ten opzichte van vorig seizoen; daarnaast is het aantal sterke schakers flink toegenomen. Om te zorgen dat de 3 groepen toch ongeveer even groot zijn werden de spelers opnieuw ingedeeld in 3 groepen. Spelers met een rating hoger dan 1700 werden in groep 1 geplaatst, spelers met een rating tussen 1400 en 1700 in groep 2 en spelers met een rating lager dan 1400 in groep 3. Gelukkig verliep het indelen met de computer vlotjes, en aan het einde van de avond kon Bram Steijn, de voorzitter van Shah Mata, de prijzen uitreiken. Voor de nummers 1, 2 en 3 van elke groep was een prijs beschikbaar, en omdat de nummers 3 en 4 van groep 2 exact evenveel punten hadden werden in totaal 10 prijzen overhandigd.

Maandag 19 januari stond de 2e ronde op het programma, met Barendrecht als gastheer, en ook nu was er sprake van een goede opkomst met 57 schakers. Omdat we altijd pas laat terecht kunnen in de speelzaal van Barendrecht duurde het ook even voor iedereen van start kon gaan. Maar toen alles eenmaal draaide verliep het vervolgens zonder noemenswaardige problemen, en uiteindelijk kon Tjerk-Peter de Bruijn, de voorzitter van Barendrecht, ruim op tijd de dagprijzen uitreiken aan de nummers 1, 2 en 3 van alle groepen.

Vrijdag 20 maart was het de beurt aan SV Zwijndrecht om de overige verenigingen te ontvangen. Ook nu leek het erop dat de opkomst weer hoog zou zijn, maar met 38 spelers was het aantal deelnemers uiteindelijk toch wat minder dan bij de vorige ronden; met name in groep 1 waren weinig spelers aanwezig. Het mocht de pret niet drukken voor de spelers die wel aanwezig waren. Zwijndrecht toonde zich een prima gastheer, en aan het einde van de avond kon voorzitter Frank Stoute de dagprijzen uitreiken met een ludieke verwijzing naar het begin van de lente.

Op donderdag 28 mei was het tenslotte de beurt aan SV Ridderkerk om als gastheer op te treden. In totaal 47 spelers stonden klaar om mee te spelen met deze laatste ronde van deze massakamp. Nadat de animo voor de massakamp 2 jaar geleden behoorlijk was teruggelopen kunnen we inmiddels constateren dat de belangstelling inmiddels weer volop aanwezig is.

Aan het einde van de avond konden de prijzen voor de massakamp worden uitgereikt. Eerst werden de dagprijzen uitgereikt voor de beste prestaties van deze avond. En omdat het tevens de laatste ronde van de massakamp was werden aansluitend ook de prijzen uitgereikt voor het hele seizoen. In groep 1 was het David Mesman die de beste prestatie had geleverd, gevolgd door Theo van der Sluis en Robbert Meijer. In groep 2 was Wim van Schelven duidelijk de sterkste, daarna volgden Cor Brouwer en Robert Goedegebuur. En in groep 3 eindigde Lex van der Linden bovenaan, voor Timon de Geus en Ab Kruijt.

Tenslotte werd de wisselbeker uitgereikt aan de vereniging die de beste prestatie had geleverd. Dat bleek dit jaar opnieuw Shah Mata te zijn, met 118 punten. Barendrecht eindigde als tweede, met 114,5 punten. Debutant Zwijndrecht werd met 108,5 punten derde. En Ridderkerk eindigde tenslotte met 92,5 punten als laatste.

Hopelijk hebben alle schakers ook dit jaar weer veel plezier beleefd aan deze massakamp. De volledige uitslagen staan elders op deze website.