Massakamp 2011-2012

Met 42 schakers was er sprake van een goede opkomst. Onder leiding van  de wedstrijdleiders Stanley Brabers (IJsselmonde) en Frans Frishert (Ridderkerk) werden ook nu weer 3 ronden gespeeld, waarbij de spelers waren verdeeld in 3 groepen.  De sfeer was gezellig, maar dat neemt niet weg dat er toch wel degelijk serieus om de punten werd gespeeld. Na afloop kon voorzitter Jelle van den Berg de prijzen uitreiken voor de spelers die deze avond in hun groep de beste prestaties hadden geleverd. In groep 1 was dat Bas Kuijper (Ridderkerk), gevolgd door Tuvshin Boldoo (Ridderkerk) en Steef Bergakker (IJsselmonde). In groep 2 werden de beste prestaties geleverd door Rishie Jokhoe, Jelle van den Berg en Jan de Jong, allen van Ridderkerk. In groep 3 eindigden Herman Oomens (IJsselmonde), Ab Kruijt (Barendrecht) en Dylan Gonzalez (Ridderkerk) op de eerste 3 plaatsen.

Omdat het tevens de laatste ronde was van dit seizoen konden ook gelijk de prijzen worden uitgereikt voor de beste prestaties over het hele seizoen. In groep 1 was dat Andre Coenen (IJsselmonde), gevolgd door Bert Drolenga (Barendrecht) en Tuvshin Boldoo (Ridderkerk). Groep 2 werd gewonnen door Jelle van den Berg (Ridderkerk), gevolgd door John Bakker en Bart Dubbeldam (beiden Barendrecht). In groep 3 mocht Herman Oomens (IJsselmonde) zich de sterkste noemen, gevolgd door Cees Zuijdweg (Barendrecht) en Erik Hill (Ridderkerk). Tenslotte kon ook de wisselbeker worden uitgereikt aan de beste vereniging. Na enig rekenwerk bleek dat het uiteindelijk Barendrecht was die de meeste punten had behaald, en mocht voorzitter Tjerk-Peter de Bruijn de wisselbeker in ontvangst nemen. Ridderkerk en IJsselmonde eindigden als tweede en derde.

Al met al was de massakamp ook dit jaar weer een geslaagd evenement, dat volgend seizoen zeker weer zal worden georganiseerd.