Massakamp 2012-2013

Op dinsdag 14 mei is de 3e en tevens laatste ronde gespeeld van de massakamp 2012-2013. Dit keer was het de beurt aan SV Ridderkerk om de schakers van IJsselmonde en Barendrecht te ontvangen. Met 28 deelnemers was de opkomst helaas wat minder dan voorgaande jaren. Laten we hopen dat volgend seizoen de opkomst weer wat hoger zal liggen. Het mocht de pret niet drukken voor de aanwezige schakers.

Volgens de bekende formule waren de spelers verdeeld in 3 groepen, en werden in totaal 3 ronden gespeeld. Na afloop van de laatste ronde werd de balans opgemaakt en konden de dagprijzen worden uitgereikt. In groep 1 was de dagprijs voor Tuvshin Boldoo (Ridderkerk), gevolgd door Bart Dubbeldam en Bert Drolenga (beiden Barendrecht). Groep 2 was een prooi voor Leo van Praag (Barendrecht), voor Bas Weber (Ridderkerk) en Stephan Korsman (IJsselmonde). In groep 3 maakte Marc Harreman (Ridderkerk) zijn debuut; hij gaf gelijk zijn visitekaartje af door de 1e plaats te veroveren. Daarmee liet hij Ab Kruijt (Barendrecht) en Willem Overdijk (IJsselmonde) achter zich.

Omdat het tevens de laatste ronde was van dit seizoen konden aansluitend gelijk de prijzen over het hele seizoen worden uitgereikt. Bart Dubbeldam, vorig seizoen nog spelend in groep 2, toonde zijn progressie door dit jaar de 1e groep te winnen. De verdeling van de prijzen in groep 1 was trouwens toch een Barendrechtse aangelegenheid, want Bert Drolenga en Robbert Meijer eindigden als 2e en 3e. In groep 2 was Leo van Praag de sterkste, met achter hem Bas Weber en Kees Zuijdweg (Barendrecht). Willem Overdijk kwam als beste uit de bus in groep 3, Peter de Weerdt (Ridderkerk) en Marc Harreman werden 2e en 3e.

Tenslotte kon ook de eindstand voor de wisselbeker worden opgemaakt. Barendrecht had deze vorig jaar gewonnen, en kan hem nog een jaar in de kast laten staan. Ridderkerk eindigde als tweede en IJsselmonde als derde.

De exacte uitslagen en standen van de massakamp van dit seizoen zijn beschikbaar op de website van SV IJsselmonde (http://sv.lvpres.nl/competitie/Massakamp1213/Massakamp2012-2013.html)