Home

Lindert Dubbeldam scholierenkampioen Rotterdamse Schaakbond

 

De jeugdafdeling van onze schaakvereniging maakt een bloei door sinds we dit schaakseizoen zijn verhuisd naar Wijkcentrum West (de Riederborgh). De nieuwe faciliteiten laten toe dat de jeugdafdeling nog aanzienlijk kan groeien. Op dit moment zijn er al elf jeugdleden en verwacht wordt dat dit aantal verder zal toenemen dit schaakseizoen.

 

Een groot aantal jeugdleden heeft op 23 november meegedaan aan het Wartburg Schaakfeest, het nieuwe individuele scholierenkampioenschap van de Rotterdamse Schaakbond. Het Wartburg College (locatie Guido de Brès, naast station Lombardijen) stelde de mooie sportzalen ter beschikking.

 

In iedere groep van de basisschool kon gestreden worden om het kampioenschap en daarnaast waren er nog vier bekers te verdienen. 140 basisschoolleerlingen deden aan dit schaakfeest mee.

Lindert Dubbeldam (6 jaar) werd kampioen in groep 2/3 en won al zijn partijen, negen stuks op een rij!  Een geweldige prestatie.

De andere deelnemers van Schaakvereniging Ridderkerk (Kevin Do, Arco Kok, Job van Erp, Luc Lefering, Marc Martinu en Maxim van Emmerik) hebben zich goed staande gehouden in dit grote gezelschap en zijn allen in de middenmoot geëindigd.

 

Bezoek ook eens www.wartburgschaakfeest.nl voor veel foto’s en video’s.