Schoolschaak 2019

Op woensdag 8 mei jl. werd het Basisscholen Schaakkampioenschap van Ridderkerk gehouden. Na een onderbreking van een jaar was er dit jaar weer voldoende belangstelling om het kampioenschap te organiseren. Dit jaar was de opzet wat anders dan voorgaande jaren: er werd gespeeld in een kampioensgroep en 2 reservegroepen, in de hoop dat het kampioenschap hiermee wat meer scholen zou aantrekken. Ook dit jaar was AJ Computers weer de sponsor en de Kerstenschool trad op als gastheer; de organisatie was in handen van Schaakvereniging Ridderkerk.

Naast de Kerstenschool zelf (met maar liefst 9 teams) was ook De Wingerd aanwezig met 3 teams. De Reijer was, na enkele jaren afwezigheid, terug van weggeweest en had zich met één team ingeschreven.

 

In de kampioensgroep waren de teams van de Kerstenschool favoriet, met enkele leden en oud-leden van SV Ridderkerk. Dat bleek ook wel, want Kerstenschool 1 won het kampioenschap, voor Kerstenschool 2. De Wingerd 1 haalde de 3e plaats, De Reijer 1 viel net buiten de prijzen. Reservegroep 1 werd gewonnen door Kerstenschool 4 en reservegroep 2 was een prooi voor Kerstenschool 7. De einduitslag was als volgt:

 

Kampioensgroep:

 1. Ds. G.H. Kerstenschool 1
 2. Ds. G.H. Kerstenschool 2
 3. De Wingerd 1
 4. De Reijer 1

 

Reservegroep 1:

 1. Ds. G.H. Kerstenschool 4
 2. De Wingerd 2
 3. Ds. G.H. Kerstenschool 5
 4. De Wingerd 3
 5. Ds. G.H. Kerstenschool 3

 

Reservegroep 2:

 1. Ds. G.H. Kerstenschool 7
 2. Ds. G.H. Kerstenschool 8
 3. Ds. G.H. Kerstenschool 6
 4. Ds. G.H. Kerstenschool 9

 

Na afloop was wethouder Japenga aanwezig om de prijzen uit te reiken. Er waren prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 van de kampioensgroep, alsmede voor de winnaars van de reservegroepen. Tenslotte kon ook de wisselbeker worden overhandigd aan het winnende team van de Kerstenschool 1, bestaande uit Marcus Hooijmeijer, Lindert Dubbeldam, Stephen van der Plas en Jurian Goudswaard.