Home

Jeugdspelers SV Ridderkerk bij PJK

Op zaterdag 11 januari zijn bij de RSB weer de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van start gegaan. In acht leeftijdscategorieën wordt gespeeld om het kampioenschap, en dit jaar doen er ook enkele spelers van SV Ridderkerk mee. De meeste spelers hebben nog maar weinig ervaring met dit soort jeugdschaaktoernooien, en dit PJK is dan ook een mooie gelegenheid om de krachten eens te meten met andere jeugdschakers uit de regio.

 

In categorie C (t/m 14 jaar) speelt Bart Dubbeldam mee. Hij heeft wel al ruime ervaring met jeugdschaaktoernooien, en met een rating van 1611 is hij op papier de op één na sterkste speler. Tijdens de eerste speeldag stond hij na 3 ronden op een ongedeelde 1e plaats, maar leed in de 4e ronde een nederlaag tegen Arne Pols, die de hoogste rating heeft van alle spelers in groep C. Bart staat daardoor na 4 ronden met 3 uit 4 op een gedeelde 3e plaats, op een half punt achterstand van de 2 koplopers. Met nog 3 ronden te gaan is hier nog van alles mogelijk.

 

In categorie D (t/m 12 jaar) wordt SV Ridderkerk vertegenwoordigd door Kevin Do en Job van Erp. Kevin begon met een nederlaag, maar wist daarna de 2e en 3e partij te winnen. De 4e en 5e partij gingen helaas weer verloren, zodat Kevin na 5 ronden met 2 uit 5 op een 20e plaats staat.

Job startte met 0 uit 3, maar daarna gingen de zaken beter lopen. In de 4e ronde speelde Job goed, maar wist het helaas net niet af te maken, zodat de partij in remise eindigde. In de 5e ronde werd wel gewonnen, zodat Job met 1,5 uit 5 op een 27e plaats staat. Op de 2e speeldag worden nog 4 ronden gespeeld, dus genoeg kansen voor Kevin en Job om nog wat punten in de wacht te slepen. In totaal spelen 34 jeugdschakers in groep D.

 

De jongere spelers moeten nog van start gaan. In groep E (t/m 10 jaar) worden alle 7 ronden op zaterdag 25 januari gespeeld, hier speelt namens onze vereniging Luc Lefering mee. Lindert Dubbeldam speelt mee in groep F (t/m 9 jaar). Ook hier worden 7 ronden op één zaterdag gespeeld, en wel op zaterdag 18 januari.

 

Alle spelers van SV Ridderkerk wens ik bij dezen veel succes toe voor de komende ronden!