Home

Goede prestaties bij PJK

Zaterdag 18 januari was de 2e speeldag van het Persoonlijk Jeugdkampioenschap van de RSB. Voor de categorieën C en D was het ook gelijk de laatste speeldag.

 

In categorie C werden de rondes 5, 6 en 7 gespeeld. Bart Dubbeldam stond na de 1e speeldag op een gedeelde 3e plaats, op een half punt achterstand van de 2 koplopers (Arne Pols en Joost Jan Pannebakker). Op de 2e speeldag wist Bart al zijn partijen te winnen, waaronder zijn partij tegen Joost Jan. Het was echter net niet voldoende om beide koplopers te achterhalen, want Arne maakte geen fouten en won ook al zijn partijen. Bart eindigde daardoor uiteindelijk met 6 uit 7 op een verdienstelijke 2e plaats, een half punt achter de kampioen.

 

In categorie D werden de rondes 6 t/m 9 gespeeld. Kevin Do scoorde hierbij 3 uit 4. Daarmee kwam hij op een eindscore van 5 uit 9, goed voor een 14e plaats. Job van Erp scoorde 2 uit 4 op de 2e speeldag, en haalde daarmee een eindscore van 3,5 uit 9. Hij eindigde uiteindelijk op een 23e plaats, waarmee hij goed terugkwam na een voorzichtige start. Voor beide spelers een goede prestatie, zeker als je bedenkt dat ze nog niet veel ervaring hebben met dit soort toernooien.

 

In categorie F werden op één dag 7 ronden gespeeld. Namens SV Ridderkerk speelde Lindert Dubbeldam mee. Hoewel hij veruit de jongste speler was scoorde hij toch 4 uit 7. Een prima prestatie, goed voor een 6e plaats; in totaal speelden hier 20 spelers mee.

 

Zaterdag 25 januari is de 3e en laatste speeldag van het PJK. Voor SV Ridderkerk speelt dan alleen Luc Lefering mee, die zich heeft ingeschreven voor categorie E. Luc, bij dezen veel succes toegewenst!